Sorocam > Angajamente > Sanatate si securitate
Sanatate si securitate

Pentru noi, angajații Sorocam, sănătatea și siguranța reprezintă o prioritate de top cu cele două programe, OneSafety și Zero accidente.
Scopul nostru este de a consolida o cultură a sănătății și siguranței în toate activitățile noastre și în rândul tuturor colaboratorilor noștri.
Sorocam se angajează să își valorifice capitalul uman. Lucrăm constant pentru a oferi condiții de muncă exemplare pentru toți angajații noștri, prin reducerea la minimum a riscurilor pentru sănătatea și siguranța lor.
În plus, abordarea noastră privind securitatea și managementul crizelor ajută la protejarea forței noastre de muncă și a activităților noastre.

Dezvoltarea unei culturi de sănătate și siguranță

Suntem angajați să asigurăm un mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți angajații noștri. Prioritizăm sănătatea și siguranța angajaților și respectăm legile în vigoare în zona în care ne desfășurăm activitatea. Ne-am stabilit obiectivul de a atinge "Zero accidente" și luăm măsuri continue pentru a ne îmbunătăți performanțele în acest domeniu.

În plus, derulăm programe ad-hoc de prevenire și conștientizare, oferind angajaților noștri echipamente adaptate nevoilor lor specifice. Suntem dedicați să prevenim accidentele și bolile profesionale și să protejăm sănătatea și bunăstarea angajaților noștri, prin promovarea unui mediu de lucru sigur și sănătos.

OneSafety

Implicarea reprezintă o componentă esențială a programului OneSafety, care include toți liderii și angajații Colas în dezvoltarea și implementarea politicilor și practicilor de sănătate și siguranță la locul de muncă.

Prin comunicare eficientă, formare adecvată și consultarea angajaților și subcontractorilor, se încurajează implicarea tuturor în procesul de identificare și control al riscurilor la locul de muncă.

În plus, monitorizarea performanțelor de sănătate și siguranță la locul de muncă și îmbunătățirea continuă a acestora prin intermediul feedback-ului și a proceselor de auditare sunt cruciale pentru asigurarea succesului programului OneSafety.

Securitatea și managementul crizelor

Ne preocupăm constant de identificarea și prevenirea riscurilor cheie care ar putea afecta activitățile noastre și angajații noștri. Prin intermediul unei abordări pro-active, încercăm să anticipăm situațiile de criză și să luăm măsurile necesare pentru a minimiza impactul acestora.

Pentru a fi pregătiți în cazul unor situații de urgență, derulăm exerciții regulate de pregătire și simulări de criză. Acestea ne permit să identificăm și să corectăm eventuale deficiențe din procedurile noastre de gestionare a crizelor și să ne îmbunătățim reacția în cazul unor situații neprevăzute.

În plus, avem în permanență un plan de continuitate a afacerii pentru a ne asigura că putem să continuăm activitățile noastre esențiale în cazul unor situații de criză sau de forță majoră.
Safety Week este un eveniment important pentru compania noastră. Scopul acestui eveniment este de a atrage atenția asupra siguranței și sănătății la locul de muncă și de a încuraja angajații să ia măsuri proactive pentru a preveni accidentele și incidentele.

LOTOTO - blocare și etichetare

Instruirea LOTOTO este esențială pentru toți angajații care lucrează la utilaje și echipamente, inclusiv mecanici, electricieni, ingineri și alți membri ai personalului de întreținere. Aceștia trebuie să înțeleagă procedurile specifice de blocare și etichetare a energiei și să fie capabili să le aplice în mod corespunzător.

Prin instruirea LOTOTO, angajații pot să-și asume responsabilitatea pentru siguranța lor și a celor din jurul lor în timpul lucrărilor de întreținere sau reparație. Astfel, aceștia pot să evite accidentele, să își protejeze sănătatea și să reducă costurile asociate cu daunele echipamentelor și întârzierile în producție